onsdag 17 augusti 2016

Gästkorren Stina Blomgren i Gomorron Sverige idag!

Stina Blomgren

Stina Blomgren, född 1973, är en svensk journalistförfattare och dokumentärfilmare. Hon är sedanjanuari 2013 SVT-korrespondent baserad i Kairo och verksam på Sveriges Televisions Aktuellt, Rapport och Korrespondenterna, samt tidigare i samhällsprogrammen Agenda och Faktum 2006[1].
Hon har varit utrikesredaktör, utrikesreporter och ekonomireporter på SVT. Tidigare var hon under flera år verksam på Dagens Nyheter, som reporter och redaktör.
Blomgren nominerades till priset Guldspaden 2008 för boken Svart notis, en bok som under 2013 åter blev aktuell i samband med debatten om polisens så kallade REVA-satsning, en kampanj där människor med utländskt utseende krävs på ID-kort i jakten på papperslösa migranter. Boken recenserades och uppmärksammades i en lång rad tidningar, på sajter och i radio och fick överlag mycket uppskattande omdömen. är sedanjanuari 2013 SVT-korrespondent baserad i Kairo och verksam på Sveriges Televisions Aktuellt, Rapport och Korrespondenterna, samt tidigare i samhällsprogrammen Agenda och Faktum 2006[1].
Hon har varit utrikesredaktör, utrikesreporter och ekonomireporter på SVT. Tidigare var hon under flera år verksam på Dagens Nyheter, som reporter och redaktör.
Blomgren nominerades till priset Guldspaden 2008 för boken Svart notis, en bok som under 2013 åter blev aktuell i samband med debatten om polisens så kallade REVA-satsning, en kampanj där människor med utländskt utseende krävs på ID-kort i jakten på papperslösa migranter. Boken recenserades och uppmärksammades i en lång rad tidningar, på sajter och i radio och fick överlag mycket uppskattande omdömen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar