tisdag 27 maj 2014

Bo Lundwall, naturmålaren!

 Konstnären Bo Lundwall i berättartagen i sin ateljé! Foto: Bo Ottosson

Ikväll tisdag besökte kulturgruppen G naturmålaren Bo Lundwall hemma i sin ateljé i Småländska Hultsfred. Det blev en intressant stund över en kopp kaffe med dopp där han berättade om hur han från att ha studerat på målarskola i Malmö och Beckmans målarskola i Stockholm, och sedan jobb på bl.a Sveriges Radio och Sveriges Television för att sedan ta steget till konstnär i egen regi i Hultsfred, Sveriges musikkommun. Han berättade hur han jobbar fram sina alster i olja och akvarell bla. en mödosam och tidskrävande process som resulterar i konst av världsklass. Färdiga tavlor med djur och fågelmotiv som man i ateljén kunde studera.
Bo anses som en av Sveriges främsta djur- och naturkonstnärer. Fåglar och däggdjur är ett återkommande tema i konstnär Bo Lundwalls konst. Han medverkar med sina bilder i ett flertal böcker i Sverige, Norge, Finland, USA, Canada och Estland. 
Bland hans projekt är bland annat bilderna till boken "Däggdjuren i Norden" och fågelfrimärken som utgavs i april 2013 för Posten Åland i samarbete med WWF.
Frimärken som föreställer lommar och doppingar vann med överväldigande majoritet "Ålands vackraste frimärken" 


Bo Lundwall tar emot ateljébesök av enstaka personer och grupper. Grupper ska bokas i förväg. Max deltagarantal är 30 – 35 st. Guidning där Bo Lundwall berättar ca 1 timma. Priser från 60 SEK per person. 
Alla är välkomna att komma på ateljébesök helt utan kostnad för att titta på utställda målningar. Ring gärna innan besök och bestäm en tid som passar.

Boka på tfn. +46 49510672
Besök Bo Lundwalls hemsida HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar