onsdag 2 november 2011

Sverige idag 2011. ”Allt som kostar ifrågasätts”

Efter Koppargården – nu bryter även personal på Caremas äldreboende Tallbohov tystnaden och berättar om en vård i fara. Ledningen gav order om att brister inte skulle dokumenteras. Sängar som gick sönder ersattes inte – i stället fick en av pensionärerna sova på golvet i flera månader.
På Tallbohov i Järfälla kommun bor 92 pensionärer. Anställda och tidigare anställda uppger för DN att det ofta saknas tvål, toalettpapper, handsprit och hushållspapper på äldreboendet. Ibland är toaletterna så smutsiga att personalen inte vågar sätta sig på sitsen.
Läs hela artikeln i DN, HÄR!

1 kommentar:

  1. bengt olsson, Stockholm2 november 2011 kl. 13:35

    Det sipprar ut lite nu o då som en liten rännil i väntan på det stora skyfallet. Fd.anställda på Stockholms äldreboende vill inte stillatiga längre om den försämring som utförsäljning/utleasendet av äldrevården inneburit. Mörkertalet är troligen enormt och missförhållandena ännu större. De som startar belysandet på de drabbade äldreboende är ofta före detta anställda, som har avslutat sin tjänst hos vårdbolaget, all heder till dem. De som fortfarande är anställda eller anhöriga runt omkring vågar inte anmäla den förnedring som gamla mäniskor utsätts för på många av Stockholms äldreboenden. Detta av rädsla för represalier och den egna anställningen

    SvaraRadera