torsdag 27 oktober 2011

Eurokrisens problem innebär större problem!



Ja, då har då makten i Europa kommit fram till någon sorts lösning på Europas ekonomiska härdsmälta basuneras det ut i media! Experter uttalar sig i TV sofforna fram och tillbaka, gissningarna flödar. Fredrik Reinfeldt talar myndigt hur Sverige har lösningen på detta och mästrar vissa europeiska länder och banker att dra åt svångremmen, likaså Anders Borg finansministern har samma idéer som Reinfeldt. Jag kan bara säga att denna överenskommelse kommer inte att fungera, nu börjar dom stora problemen för europas innevånare. Ja i korta ordalag, det blir värre!
Nu måste svenska banker få ni mer pengar det rör sig om miljarder som en buffert i kassavalven, hur får man då in dessa enorma summor som man nu har bestämt i EU. Aktieägare i banken, bonusar, privata aktörer mm. får väl dra ett stort lass får man hoppas så att inte den vanlige bankkunden på gatan blir den som får stå för kalaset, vilket jag ändå misstänker att det kommer ändå att bli. Så är det alltid att det är den lilla yttersta kunden som får ta smällen. Vad jag tyvärr tror kommer att också ske är nu att banker ser över sin personalstyrka, dvs att man kommer att sparka folk i banken, på klarspråk! Som följd av det kommer man säker att dra in bankkontor i landet, små medelstora orter kommer att bli av med sitt bankontor. I Hultsfred för att ta ett exempel har vi två banker som ligger centralt vid gågatan. Jag misstänker att dessa banker ligger i farozonen, och Hultsfred kommer inte vara den enda orten som kommer att drabbas av detta, så stora negativa förändringar har vi att vänta oss är min övertygelse.
Fast å andra sidan behöver man väl inget i samhället snart, allt går ju sitta hemma vid datorn och utföra, framtidens samhälle kommer bli ett samhälle tomt och öde, inget behöver knappast vistas ute i samhället.