fredag 22 augusti 2014

Ett inlägg på Hultsfreds kommuns debattforum som jag läste idag!

Ett inlägg på Hultsfreds kommuns debattforum som jag läste idag! Så jäkla bra! Bara att hålla med inläggsskribenten! Agera kommunen!
Lättnader i strandskyddet för ökad tillväxt
Ja, lättnader i strandskydden tror alltså KD skulle vara lösningen för Hultsfreds kommun! Att bygga några få bostäder strandnära skulle alltså få kommunen att blomstra?
Hur har man resonerat och räknat, kan man undra?
Att ökad byggnation kan få en kommun eller stat att blomstra är det ju ingen tvekan om men frågan är förstås vad som är bäst att byggas. Bostäder för ett fåtal som skulle försämra tillgängligheten till vacker miljö för många, skulle alltså vara bättre än en satsning på ett förbättrat centrum med utsträckning via järnvägsstationen ner mot Hulingen.
Kommunstyrelsen har precis röstat ner ett förslag om att flytta turistbyrån ner till järnvägsstationen, ett beslut som nog kan tyckas vara lika bakvänt som lättnader i strandskyddet skulle vara.
Att komma till järnvägsstationen idag är som att komma till en öken och inte till en oas, vilket ändå är den upplevelse man vill ha när man kommer resande till en plats. Läget är fantastiskt med Hulingen och de vackra gamla byggnaderna, som nu sköts om av privata entreprenörer, men i övrigt är det förfärligt, och vad skulle det vara för fel om dessa entreprenörer som satsat tid och pengar skulle kunna få lite draghjälp om kommunens politiker hade lite spännande visioner!
En kommuns attraktionskraft måste vara inriktad på mångfald och inte ett fåtal kapitalstarka som skall ha extra förmåner. Att få människor att vilja flytta tillbaka, när de varit ute och skaffat sig erfarenhet i andra miljöer, måste vara det allra viktigaste. Då tillförs kommunen ny energi som har sin grund i en positiv inställning till kommunen.
Och vad skulle då kunna ge denna positiva inställning? Jo, en bra barndomsperiod!
Därför är en bra grundskola, möjlighet till en aktiv fritid, vacker miljö, bra förbindelser lokalt och regionalt och en positiv inställning till privata entreprenörer, som har en verksamhet som inte drivs av skattemedel, avgörande för en kommuns framtid. Denna sommar har ju t ex visat vilken potential besöksnäringen har och den sektorn motarbetas definitivt av lättnader i strandskyddet!
Därför skulle det vara mycket bra att flytta turistbyrån till järnvägsstationen och skapa en inbjudande miljö mellan järnvägsstationen och dagens centrum samt göra Hulingen lättillgänglig från järnvägsstationen.
Samtidigt som besökare skulle få en härlig bild av kommunen, vare sig de kommer med bil, tåg eller buss, skulle det vara positivt för alla kommuninnevånare och något de kunde vara stolta över. I de lokaler som blir tomma i kommunhuset skulle det kunna skapas en trevlig mötesplats för alla åldrar, med café och ungdomsgård t ex som ett led i att minska ålderssegregationen i samhället och avståndet mellan kommuninvånare, tjänstemän och politik Det skulle vara att bygga för framtiden!
Lena Hjelte
Venskögle
Snacktorgets reflektion! PS! Vad Hultsfred skulle behöva är vad jag kallar "Åseda-anda!" finns säkert fler orter, men Åseda är ett föredöme tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar