fredag 2 augusti 2013

Vi var där! En sommarhöjdare!

På den lilla scenen i Målilla hembygdspark!

Den i Texas USA Austinbaserade sångaren, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Brennen Leigh har gjort det till en vana att tillbringa sommaren på vår sida av Atlanten. I sommar är tack och lov inget undantag, och precis som förra året, tog hon med sin musikaliska partner Noel McKayParet som ofta skriver sina låtar tillsammans. En hel del av dessa finns nu på en helt ny skiva som gjordes i studion med ingen mindre än den amerikanske ikonen Gurf Morlix som producent. Brennen Leigh föddes i Fargo för 29 år sedan och växte upp i Moorhead på gränsen mellan Minnesota och North Dakota, där hon började spela med sin bror Seth Hulbert. Hon har bott i Austin sedan 2002 och har etablerat sig som en av Texas finaste sångare och låtskrivare. År 2005 blev hon "Bästa kvinnliga vokalist" av Texas Music Awards. Hon har haft äran att turnera med Ralph Stanley och har samarbetat med en rad kända storheter som Jim Lauderdale, Jesse Dayton, Carl Jackson och Charlie Louvin. Hennes låtar har spelats in av bland andra, Lee Ann Womack, Sunny Sweeney och The Carperen familjen.
Noel McKay är den femte generationen sångare, född i Corpus Christi och uppvuxen både i Lubbock och i hjärtat av Hill Country i Bandera. Tillsammans med sin bror Hollin, började han spela professionellt som en tonåring. Deras låtskrivande talanger var ett samtalsämne redan innan den kritikerrosade och Lloyd Maines-producerade debutalbum "Kall öl & Hot Tamales" släpptes 2006.
Brennen och Noel spelar ikväll i Norge från att innan spelat på de brittiska öarna och i Sverige där de framförde låtar ur debutalbumet "Innan världen skapades".  
Fantaskiskt att denna sångarduo besökte Sverige och lilla Målilla den 28 juli 2013, jag var naturligtvis där och lyssnade, synd att det inte var fler som tog chansen att se detta unika besök! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar