söndag 20 augusti 2017

Hultsfreds kommun tar över polisens arbete

Hultsfreds kommuninvånare märker av att det finns allt färre poliser på plats i kommunen. I stället har kommunen tagit över vissa av polisens funktioner.
I går berättade vi att kostnaderna för väktare ökar i länets kommuner. Även i Hultsfred kommun ökar kostnaderna. Här försöker kommunen anpassa sig till ett liv med färre och färre poliser.
– Vi har ju sett att polisens närvaro minskat. Det blir färre och färre poliser och det märker vi av. Både när det gäller mot vår personal och mot våra invånare i övrigt, säger Ulf Bowen som är säkerhetssamordnare.
Ulf Bowen säger att kommunerna tittar på hur de själva ska öka tryggheten och säkerheten. Det är en process som är i starten.
– Vi jobbar väldigt aktivt med den frågan.
Och för att öka säkerheten och tryggheten så anlitar Hultsfreds kommun väktare för att bevaka till exempel parkeringsplatser.
Att få folk att ringa till polisen är ett annat projekt som Ulf Bowen har. Allt fler struntar i att ringa eftersom de förväntar sig att polisen ändå inte kommer att komma.
För att öka tryggheten för sina invånare har Hultsfreds kommun nyligen öppnat en tipstelefon.
– Vi har startat en tipstelefon, en tipsmejl som har varit i drift några månader. Vi har informerat olika aktörer; handlare men även allmänheten, säger Ulf Bowen.

Läs originalartikeln HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar