söndag 5 mars 2017

Hus i Hultsfred totalförstört i brand.

   
  
Det har brunnit i en villa i centrala Hultsfred på söndagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten är huset övertänt och de jobbar med att minska risken för att branden sprider sig.
Larmet om villabranden på Källgatan i Hultsfred kom några minuter efter klockan åtta på morgonen. Fem minuter senare var räddningstjänstens första styrka på plats.
– Då var villan övertänd, säger räddningschefen Michael Hesselgård.
Det är oklart om någon har bott i huset, eller om det är övergivet, enligt räddningstjänsten.
Finns det någon person inne i huset?
– Vi tror inte det, men vi vet inte säkert. Vi var inne som hastigast med rökdykare men det var ju övertänt redan när vi kom. Men man har inte kunnat se någon person i huset.
Räddningstjänsten är på plats med 15 personer och kommer låta huset brinna ner under kontrollerade former.
– Spridningsrisken är inte jättestor, det är tio meter till närmaste hus och i och med att vi är på plats bör vi klara det.
Brandröken ligger lågt över hela kvarteret och räddningstjänsten uppmanar boende i närheten att hålla fönster, dörrar och ventilation stängda för att inte släppa in röken.
Hur branden uppstått är inte klarlagt, dock har huset stått obebott sedan ett antal år tillbaka! Men det verkar som huset är tagit i besittning för någon form av boende som huserar där.
Nämnas kan att grannhuset till den nu brunna fastigheter inhyser också någon form av boende trots att huset kan betraktas som ett eldhärjat obeboeligt ruckel både på utsidan och insidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar