tisdag 7 november 2017

Hultsfred-Kina direkt, en dröm som blev ett fiasko!

Den numera nedlagda flygplatsen!


2008-04-22 08:13

Hultsfreds flygplats kan bli en framtida portal till det kinesiska turistparadiset Hainan om kommunalrådet Bosse Bergman får som han vill.
För nyligen besökte Bergman Kina där han bland annat träffade representanter för ett av landets största byggföretag "Guangsha group" som är i full färd med att bygga nya turistanläggningar. De har nu siktet inställt på att locka västerländska turister till Hainan och då kan Hultsfreds flygplats bli en av de flygplatser som kan trafikera den nya destinationen.

Genom Fanerduns satsning i Kalmar har flera kinesiska storföretag fått upp ögon för Sverige och Kalmar län. Ett av dessa är byggföretaget "Guangsha group" som har 50 000 anställda och de har nu siktet inställt på Hultsfred. 

- För två år sedan besökte representanter från företaget vår region och sökte nya samarbetspartner. Här i Hultsfreds kommun visade de bland annat intresse för Moliljan och Hultsfreds flygplats inför ett framtida turistutbyte, säger Bosse Bergman. 

Konkurrera med Thailand 
När Bosse för ett par veckor sedan besökte Kina så hade han ett möte inplanerat med byggföretaget och det visade sig att intresset för Hultsfreds flygplats fortfarande fanns kvar. 
Bland annat berättade de om ett pågående projekt i regionen Hainan där man bygger upp ett nytt turistparadis. 
- Distriktet Hainan ligger så långt söderut man kan komma i Kina och har ett tropiskt klimat. De har under de senaste åren byggt upp turistanläggningar på ön och planerar att ta upp konkurrensen med Thailand, berättar Bosse Bergman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar