måndag 3 oktober 2016

Hultsfreds Bostäder har tagit åt sig av kritiken.

Ingen kul läsning ang. misären för studerande i Hultsfred VT Vimmerby Tidning

Att man höll på att sätta kaffet i halsen när man slog upp det lokala bladet och fick syn på denna artikel. Hur kan något sådant få hända i kommunen. Här tror man att Hultsfreds kommun vill satsa på att utomstående studerande skall komma hit för att studera. Ungdomen ser fram mot en intressant studietid i Hultsfred känt för sin musikkultur. När dom sedan kommer hit och få se vilket nedslitet och ohygieniskt boende dessa studenter tilldelas blir man mörkrädd. Detta är den sämsta marknadsföring som en kommun kan åstadkomma. Att sedan kommunen satsar på att göra en musikvideo för att lansera kommunens fördelar rimmar dåligt mot detta. Vad gick så fel och hur kunde detta hända?


Hultsfreds Bostäder har tagit åt sig av kritiken. 
Redan på tisdag ska samtliga studentlägenheter på Granitvägen börja besiktas. 
– Jag kan inte annat än beklaga att det blev som det blev, säger Hultsfreds Bostäders VD Nicke Wainebro.

Omgående som det uppdagades i vilket dåligt skick studentlägenheterna i Stålhagen är, skickades lappar ut till alla berörda.
Förutom en uppriktig ursäkt informerar man också om att alla lägenheter kommer att besiktas från och med tisdag och veckan ut. Allt ska åtgärdas så fort bostadsbolaget kan.
– Vi kommer att gå igenom skicket på både väggar, golv och tak, berättar Nicke Wainebro. Vad det gäller möbler och husgeråd kommer det som fattas att kompletteras och det som är dåligt att bytas ut så fort som möjligt. Och vissa underhållsgrejer som missats kommer att fixas till.
Nicke Wainebro vet med sig att det är han som VD som är den ytterst ansvariga för att studenterna tvingats ha det så här och han kan inte annat än beklaga.
– Vi tar åt oss av kritiken och det finns egentligen ingenting att skylla på, utan vi måste börja bli mer noggranna när vi besiktar exempelvis husgeråden. Jag lovar att det ska bli bättring, så jag säger som ordförande Åke Nilsson "Nu kan det bara bli bättre". Naturligtvis ska vi finnas till för alla hyresgäster.
Läs mer HÄR! och HÄR!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar