tisdag 6 januari 2015

Rallarstugan i Hultsfred!

Bild lånad från Facebooksgruppen Foto: Maud Eriksson

Har läst många kommentarer på Facebooksgruppen Du vet att du är från Hultsfred... ang. den lilla stugan i centrala Hultsfred som går under benämningen Rallarstugan som av kommunen för ett par år sedan såldes till en ny ägare bosatt utanför Hultsfred. Kommentarerna har mest handlat om hur ovårdad tomten har blivit sedan ägarbytet. Naturligtvis har man reagerat på detta som Hultsfredsbo. 
Nu har detta fått en förklaring då nuvarande ägare har tyvärr drabbats av sjukdom och inte har möjlighet att ta hand om tomten som man tänkt sig, och detta måste man ha respekt för. 
Tyvärr finns det antal tomter och hus i centrala Hultsfred som är förfallna och står helt öde som förfulande monument i samhällsmiljön. Dessa tomter och hus får tydligen stå så år ut och år in utan att kommunen vidtar några åtgärder mot fastighetsägarna för att underhålla/återställa/riva dessa. Ok, detta kan vara en process att reda ut ägarskap mm, men jag undrar om kommunen jobbar på detta. Att dessa hus får stå orörda medför att kommunen förfulas och att marknadsvärden för kringliggande hus påverkas negativt så klart. Om nu kommunen vill vara en tilltalande kommun för boende och ev. inflyttande, vilket man får hoppas så bör man ta tag i detta omedelbart. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar