torsdag 3 juli 2014

Första hjälpen för plågad fågel!

Med en avbitartång kunde Leif Wigren Eriksson klippa bort krokar och intrasslad fiskelina, medan Jörgen Jonsson och Daniel Albertsson höll gåsen stilla.”Det är sådant här man blir riktigt förbannad för”. Räddningsledare Leif Wigren fick i går för andra gången på tre veckor rycka ut och befria en sjöfågel som trasslat in sig i en bortslängd fiskelina. 
En nästan 20 centimeter lång wobbler satt intrasslad och fågeln hade fått flera krokar i sig. Wigren fick ta fram avbitartången och klippa av krokarna för att befria gåsen.


Draget satt så illa i gåsens fötter, att den inte kunde röra på benen, den kunde inte simma som vanligt
Förbipasserande på strandpromenaden i Hultsfred såg hur Kanadagåsen hade svårt att röra sig och slog larm. Räddningstjänsten fick rycka ut med båt och efter några försök lyckades man fånga in fågeln. Som trots att båda benen var mer eller mindre blockerade av drag och lina, var snabb att komma undan.

Operation
Men till slut fick brandmännen i båten tag i den och kunde få den i land. Vid det här laget tycktes den också ha förstått att hjälpen var nära, trots att det var en vild gås höll den sig lugn under hela operationen.
Operation är nog det bäst beskrivande ordet för den här räddningsinsatsen. Sakta och försiktigt klippte Leif Wigren slinga efter slinga av reven, för att till slut kunna komma åt att klippa av krokarna och få loss draget som satt fast i simhuden på fötterna. Allt medan kanadagåsen hölls i ett stadigt grepp av två brandmän, för att den inte skulle röra sig och bli mer skadad av krokarna.
 
Författare: Olof Carlson

Läs originalartikeln HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar