tisdag 15 januari 2013

Olycksdrabbat dygn!

Det började med natten till idag då ett lokalt tåg i Stockholm SL:s Saltsjöbanan kraschade rakt in i ett funkishus vid ändstationen i Saltsjöbaden. Tredje olyckan med Saltsjöbanan på kort tid, dom tidigare var kollision med bilar. Nåväl den senaste olyckan var av modellen större, ja katastrof kan man nog använda som uttryck. Två personer var ombord varav en var föraren som skadades. Det märkliga med just denna tågolyckan var väl att tågföraren inte var en förare utan en städare som av någon anledning var just den som framförde tåget, en 20-årig tjej tillråga på allt, varför hon gjorde som hon gjorde är oklart men någon anledning fanns det förstås.
Som inte det var nog så inträffade Sveriges förmodligen största seriekrock i Skåne vid 12-tiden på dagen. Ett 50-tal personbilar och lika många långtradare körde i svår dimma in i varandra på en bro med två skilda körfält dvs. två broar. Utgången av denna masskrock blev allvarlig med svårt skadade till dödlig utgång. Olycksorsaken var att det var dimmigt och halt, samt att farten var alldeles för hög och att bilisterna inte respekterade säkerhetsavstånd, då händer det sådana här olyckor tyvärr! Katastrof är ett lätt ord i detta sammanhanget!
Vad drar man för slutsats av detta då, kanske att transporter istället skall gå på järnväg istället för att tusentals långtradare skall framföras med gods och farligt gods på vägarna. Osäker om detta bör gälla Saltsjöbanan vill säga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar