söndag 12 februari 2017

Hultsfred 1998

Sitter med ett exemplar av tidningen MEDVIND från 1998, en gratistidning (annonsfinansierad) som delades ut till kommuninnevånarna i Hultsfreds kommun under ett antal år på 1990-talet, 4 gånger/år. En något gulnad tidning som på framsidan pryds med en bild av den kände hultsfredskonstnären Bo Lundwall, världkänd för sina fantasiska naturmotiv. Intressant att läsa alla artiklar om småföretagandet i kommunen på den tiden alltså 19 år bakåt i tiden.

Det var Medvind i kommunen, det sprudlade av entusiasm, nya företag etablerades och gamla gick det bra för. En period då kommunen blomstrade. Ett 40-tal annonsörer från det lokala näringslivet finansierade just detta exemplar.

Vem kommer inte ihåg gallerian som var fylld av butiker, HOF House of Fashion, Flygels Foto, Virserums Radio/TV, M-data, Restaurangen var igång, idag återstår endast Smått & Gott i ”gallerian”.

Man kunde flyga till Stockholm, morgon, middag, kväll… från Hultsfred-Vimmerby flygplats, Highland Air opererade från flygplatsen. Virserum bryggeri gör Sveriges godaste enbärsdricka. Hultsfreds Bostäder 50 år. ELJ-produkter satsar på Butik, marknader & postorder. Att se, höra & göra i kommunen har ett fulltecknat schema, bara att välja och vraka. Så jobbar en skogskonsult, BC Skogskonsult. Bergs alltryck i nya lokaler. Lions Club i kampen mot folksjukdomar. Företag i ny regi, det gäller Dackebygdens Elektroni i Virserum. Köper, renoverar & Säljer, det handlar om Rexsvarven AB. ICA-mathuset en lyckad flytt, Tommy Fransson på matvaruhuset är nöjd. Sko-Nisse mitt i H-City sedan 1973. Exotisk matupplevelse i Hultsfred, Bambugården slår upp portarna. Modig Machine Tool AB blickar öster ut. Hultsfredsborna och andra vimlar på ”stan”, många kända ansikten på bild. JLR Elmotorservice 30-års jubilerar. DHR- tillvaratar de handikappades intressen. Restaurang Kilen hade full rusch. Aromabaren med sin husmanskost, och alla stamgäster. Pelle på Industrirestaurangen, kanonmat för dom som behövde äta sig mer än mätta. Hotell Hulingen i centrala Hultsfred. Fem Pizzerior. Bio och video-resentioner, finn & vinn, vann i detta nummer gjorde Karolina Björk, tvåa Margaretha Steén och trea Anna Tambour, vinsten var presetkort på Domus (som det hette då) på 300 kronor resten var biobiljetter och trisslotter. Slutligen en artikel om en konstnär av världsklass, Bo Lundwall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar